Zorg voor zorgmedewerkers
Ben je zorgmedewerker en ervaar je psychische klachten. Dan kan je terechtwijs Striatum Psychologie.
Striatum richt zich specifiek ook op zorgmedewerkers die door psychische klachten dreigen uit te vallen op het werk of uitgevallen zijn.
De zorg staat momenteel onder grote druk. Zorgmedewerkers lopen door de personeelstekorten en toegenomen werkdruk een veel groter risico op burn-out dan medewerkers in andere sectoren. Zorgmedewerkers zijn vaker vrouw. Het combineren van werk en gezin kan lastig zijn met onregelmatige werktijden, personeelstekorten en een hoge werkdruk. Het bewaken van je persoonlijke grenzen kan dan lastig zijn en goede zelfzorg of ontspanning schieten er dan gemakkelijk bij in. Daarnaast is door de vergrijzing ook de gemiddelde leeftijd van de werkende vrouw in de zorg toegenomen. Er wordt niet vaak bij stil bestaan maar overgangsklachten kunnen een belangrijke wissel trekken op je lichamelijke en psychische gesteldheid. Vrouwelijke zorgmedewerkers zijn bovendien vaker belast met mantelzorgtaken dan vrouwen die in andere sectoren werken. En mensen die voor de zorg kiezen hebben vaker ook zelf te maken gehad met problemen in hun leven, zoals emotioneel tekort. Zorgmedewerkers zijn meestal intrinsiek gemotiveerd en erg gedreven in hun werk. Maar het werken in de zorg kan zwaar zijn. Langdurige stress kan leiden tot afname van je mentale gezondheid. Als er dan nog andere dingen gebeuren in je leven kan het teveel worden. Dan kan ook jij, ondanks je hart voor de zorg, psychische klachten krijgen. Dit kan namelijk iedereen overkomen. Zorgmedewerkers wijn daarop geen uitzondering .
Zorgmedewerkers hebben in mijn praktijk een streepje voor. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat wij ook goed voor onszelf en voor elkaar zorgen. Dan kunnen we ook samen weer goed en beter voor anderen zorgen. Aangezien ik mijn praktijk aan huis heb kan je bij mij in een discrete setting de hulp krijgen die je nodig hebt. Wil je weten of je in mijn praktijk geholpen kan worden dan kan je jezelf aanmelden via het aanmeldformulier. Vergeet dan niet te vermelden dat je zelf ook zorgmedewerker bent!
Licht traumatisch hersenletsel
Heb je hersenletsel opgelopen en heb je moeite om je draai weer te vinden in het leven? Ervaar je problemen bij het reïntegreren op je werk of op het vlak van relaties? Of heb je last van traumatische herinneringen, angsten of herbelevingen? Ook dan kan je bij mijn praktijk terecht. Als klinisch neuropsycholoog heb ik ervaring in de ziekenhuiszorg en revalidatie aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Je kan in mijn praktijk terecht voor gespecialiseerde psychotherapie bij licht traumatisch hersenletsel als je als gevolg daarvan psychische klachten ervaart. Neuropsychologisch onderzoek naar de cognitieve gevolgen van hersenletsel is niet mogelijk in mijn praktijk. Dit valt namelijk niet onder de financiering van ggz, maar is een onderdeel van de somatische gezondheidszorg. Hiervoor kan je terecht bij een neuropsycholoog van een algemeen ziekenhuis of revalidatiecentrum. Als je last hebt van meer ernstige, langdurige of chronische klachten kijk dan ook eens op de website van hersenz. Zij bieden een effectief multidisciplinair behandelbod voor mensen in de chronische fase.